Methode

Jouw lichaam en gewicht blijvend in balans!

Voel je je te zwaar, kamp je met gezondheidsklachten? je wilt fitter worden en energieker en wilt strak in je vel komen te zitten.  Je hebt al veel geprobeerd maar je vervalt steeds weer in je oude patroon? Zijn dit vragen die je bezig houden? Dan help ik je graag.

Oplossing op maat

Fitlijf leert je inzicht te krijgen in jouw leef- en eetpatroon. Omdat iedereen anders is krijg je een oplossing op maat met normale, gezonde en uitgebalanceerde voeding. Dus geen diëten en/of shakes.  Ook hoef je geen calorieën te tellen of jezelf uit te hongeren. Door veel te vragen naar jouw eetgewoonten en bewegingspatroon krijg ik inzicht en zo kan er bekeken worden wat er verbeterd en veranderd kan worden.  Er wordt gekeken naar de verhouding koolhydraten, eiwitten en vetten in jouw voeding. De vitaminen, mineralen zijn daarbij ook van belang. Belangrijk is dat dit in evenwicht is en zo zorgen we ervoor dat je stofwisseling optimaal blijft functioneren. Met als resultaat blijvend afvallen en nooit meer lijnen. In 4 maanden  wordt geleerd om inzicht te krijgen in het eetgedrag en leefstijl en wordt je de baas over jouw gewoontes.

Je krijgt het werkboek “puur gezond slank in 8 stappen” met een programma van 4 maanden waarin allerlei tips en tools staan om ermee aan de slag te gaan. Dit wordt iedere keer besproken. Ook andere zaken komen aan bod zoals: beweging, sport, ontspanning, slaappatroon, koken, gezinssituatie, werk, mindfulness etc.

Waar we zeker ook bij stilstaan is de mindset. Dit is bijna het belangrijkste deel van de stappen die we gaan maken.

De werkwijze stapsgewijs:

  • Intake tijdens gesprek. Ook vul je een eetdagboek in. Deze wordt samen besproken.
  • 8 1 0p 1 gesprekken van ca. 1 uur.  Hier wordt jouw voortgang besproken. Valkuilen, prestaties, onduidelijkheden etc worden uitgediept zodat jij verder komt in het proces.
  • Na de gesprekken krijg je schriftelijk tips die naar aanleiding van het gesprek naar voren zijn gekomen.
  • De adviezen en recepten zijn gebaseerd op het puurgezond principe.
  • Het boek “puurgezond slank in 8 stappen” krijg je mee als leidraad.
  • Een ongestructureerd dagmenu die naar jouw wens op maat gemaakt wordt.  Belangrijk is dat waar je zelf mee uit de voeten kan.
  • Er is altijd voldoende aandacht voor jouw eigen omstandigheden zoals privé, werk, gezinssamenstelling, smaakvoorkeuren etc.
  • Nadat je de 4 maanden hebt afgerond dan kun je zelf het gezonde dagmenu samenstellen, zelf je eten plannen en heb je een eigen beweegschema. Ook de moeilijke momenten komen uitgebreid aan bod.
  • Tot slot: het doel wat je voor ogen hebt te behalen is fantastisch maar wat nog belangrijker is de weg ernaar toe. Dat je daarvan gaat genieten en het niet als een straf ziet. Pas dan kun je jouw doel behalen. En tot slot: het wordt een leuk proces!

In de meeste gevallen worden de consulten (geheel of gedeeltelijk) vergoed vanuit de aanvullende verzekeringen. Kijk hiervoor op de site van de zorgverzekering. Ook daar help ik je graag bij.

Start direct

Leefstijladviezen

Advies op het gebied van sport, beweging, werk, gezin, vakantie, feestjes etc. zijn uiteraard ook belangrijk bij jouw nieuwe gezonde leefstijl.

Plezier in eten

Eten is ontspanning. Een moment van rust. Eten is iets geworden van ‘dit mag wel en dat mag niet’. Met mijn advies wil ik niet alleen dat je gezonder gaat eten maar ook dat je er weer leert van te genieten.

Effect gezond eten

Verbetering van de kwaliteit van leven kan voor een groot deel met ‘gewoon’ gezond eten. Dan voel je je al snel fitter. Een gezonde manier van eten is bovendien zichtbaar in bijvoorbeeld de verbetering van de bloedsuikerspiegel,  bloeddruk, minder maag- en darmklachten en/of meer zelfvertrouwen.

Meld je hier aan voor het 4 maandenprogramma

Of vraag de kosteloze kennismaking aan